Obsah fóra WRYKRYS.cz WRYKRYS.cz
oficiální fórum uživatelů technologického programu WRYKRYS - wrykrys.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Hromadné načítání DXF souborů

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 4.10.2007, 9:10:13    Předmět: Hromadné načítání DXF souborů Citovat

Dnes jsem si stáhl novou verzi Wrykrysu a chtěl využít dialog pro hromadné načítání DXF. Bohužel ale musím konstatovat, že se chová úplně jinak než na multimediální nápověděSad. Zvolím adresář s DXF soubory a když stisknu tlačítko Start, tak se mi nevypíše seznam výkresů, ale rovnou se výkresy uloží do databanky, to pokud je zatrhnuto políčko před cestou k databance! Pokud ho nezatrhnu, tak se mi vypíše úplně nesmyslný seznam obsahující spoustu řádků v tomto duchu: "10 11523 H:\WRYKRYS1\ARIEL\_1.DXF 1 1", přičemž samozřejmě na mém počítači ani žádný disk H: není!

Další chyba která se vyskytuje už delší dobu:
Uložím dxf výkres do databanky a poté ho pomocí tlačítka DEL smažu, ale když stisknu tlačítko ESC abych například zrušil předtím zvolený filtr souborů, tak se smazaný výkres znovu objeví v databance. Toto se nestane pokud před stisknutím ESC provedu uložení nové sestavy - poté už se smazaný výkres neobjeví.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 5.10.2007, 10:49:15    Předmět: Citovat

Dobrý den, zkoušel jsem to a mě dialog funguje správně Very Happy . Pokusim se postup také popsat ze svého pohledu, který je jiný než v multimediální nápovědě ale z hlediska výsledků se shoduje.

Zvolím adresář s DXF soubory a když stisknu tlačítko Start

Zřejmě nebyl v adresáří žádný soubor a tak se nic nenačetlo.

Pokud ho nezatrhnu, tak se mi vypíše úplně nesmyslný seznam obsahující spoustu řádků v tomto duchu: "10 11523 H:\WRYKRYS1\ARIEL\_1.DXF 1 1",

To je vstupní soubor vytvořený u mě v počítači. Vám se žádný soubor vytvořit nemohl, protože se nenačetli žádné DXF soubory na jejichž základě by se tento soubor vytvořil a přepsal ten ode mě. Bohužel nemůžu automaticky mazat tento soubor při vstupu do dialogu DXF centrála, protože existuje možnost externího programu , který bude tento soubor externě vytvářet. Wrykrys by ho jen načítal, ruční přepisování počtu kusů neni moc praktické.

výkresy uloží do databanky

Neuloží Laughing . V dialogu se načte např. 1000 výkresů a potom se uloží jenom ty, které jsou uvedeny v souboru s parametry 10 11523 H:\WRYKRYS1\ARIEL\_1.DXF 1 1. Protože se nenačetly žádné soubory a navíc soubor s parametry ukazoval a H disk ,nemohlo se z obou těchto důvodů nic uložit. Výkresy jste už musel v databance mít z dřívějška.

Stálo by za úvahu, abych do dialogu vložil manadraw, kterým by se uživatel mohl podívat, jestli jsou v dresáři nějaké DXF soubory. Problém je , že manadraw čte podle stejného systému jako klasický DXF vstup, takže zobrazuje i ostatní soubory např. typu NCP.
K druhé části se vyjádřim v samostatném mailu
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 5.10.2007, 10:54:54    Předmět: Citovat

Uložím dxf výkres do databanky a poté ho pomocí tlačítka DEL smažu, ale když stisknu tlačítko ESC abych například zrušil předtím zvolený filtr souborů, tak se smazaný výkres znovu objeví v databance. Toto se nestane pokud před stisknutím ESC provedu uložení nové sestavy - poté už se smazaný výkres neobjeví.

Máte pravdu Crying or Very sad , kvůli rychlosti práce na síti tam zůstával jeden seznam do kterého se vymazání nezaneslo a při bezprostředním ESC se obnova provedla zrovna z něj. Je to opravené v nové verzi, kterou dám na internet dneska nebo v pondělí.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 8.10.2007, 6:42:39    Předmět: Citovat

Bohužel musím trvat na svém.

Zřejmě nebyl v adresáří žádný soubor a tak se nic nenačetlo.

V adresáři byly platné DXF soubory, které WRYKRYS standartním způsobem jinak normálně načte.

Neuloží

Přijde mi docela vtipné, že tvrdíte, že se mi nic neuloží, přitom já vím, že uložíSmile A rozhodně jsem výkresy v databance neměl uložené už z dřívějška (zkoušel jsem to na nových výkresech, které se ještě nikdy nepoužívaly)

Navíc jsem přišel na další nedostatek, pokud v hlavním okně změním, databanku a pak spustím DXF dialog, tak tam je databanka nezměněná a navíc dialog nereaguje ani na ruční změnu databanky a i když vyberu jinou, stále tam má tu, kterou tam měl při prvním spuštění...

Pokud budete chtít, můžu se pokusit vytvořit nějaký video soubor, abyste skutečně viděl, že si nevymýšlímSmile
Jinak ještě dodám, že Wrykrys nemám naistalovaný v implicitní složce, ale mám ho na disku D:, stejně tak jako databanky, tak nevím, zda by nemohl být problém zde...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 9.10.2007, 9:50:04    Předmět: Citovat

Asi postupujeme každý jinak Mad . Popišu detailně svůj postup.
Mám navolenou prázdnou databanku, adresář s DXF soubory(7) a zaškrtnuto pouze uložit do databanky. Po startu se mi uloží 7 výkresů do databanky, v levém okně neni nic. Když se chci podívat na seznam výkresů klepnu na červenou knihu( jsou tam Very Happy ), když klepnu na zelenou otevře se mi posledně vytvoření nebo nainportovaný seznam parametrů výkresu pro skládání , který ale nemusí být platný. Platnost souboru je zaručená vždy jen při vytvoření pro aktuální výkresy.

Moje představa o postupu v tomto dialogu byla, že se v prvním kroku provede načtení, kontroly a vytvoření souboru DXVvVSTUP a změní v zelené knize počty kusů . Pak se vypne vytvoření souboru DXFvVSTUP aby se znovu nepřepsal a zapne se uložení do databanky a nesting. Po následném startu se tedy do databanky uloži všechny výkresy a *sestavy výkresů s nastavenými počty kusů od uživatele. ( *Pokud nejsou výkresy větší než aktuální tabule). Pokud se potřebuje skládát na různé typy tabulí, přejde se jen do nestingu, který přebírá výkresy a tabule z tohoto DXF vstupu a provede se detailnější seskládání podle aktuálního požadavku. Celá tahle představa se ale diskutovaného problému vůbec netýka Very Happy


pokud v hlavním okně změním, databanku a pak spustím DXF dialog, tak tam je databanka nezměněná

To je svalně Very Happy . Taky si nejsem úplně jistej jestli je to optimální řešení, ale už se stalo Sad . Vedl mě k tomu názor, že si uživatel otevře prázdnou databanku nezávislou na navolené , se kterou si bude experimentovat. Později jsem ale následně přidal do katalogu databanky manabank, který hromadným odmazáním dokáže tyto pokusy rychle zlikvidovat a celá koncepce se tím oslabila. Confused Protože si nejsem jistý jestli májí být cesty k databankam stejné, tak to zatim nechám.

a navíc dialog nereaguje ani na ruční změnu databanky a i když vyberu jinou, stále tam má tu, kterou tam měl při prvním spuštění...

To je drobné opomenutí. Zapoměl jsem přiřadit oknu vlastnost jen pro čtení a při testech jsem stávající nebo novou databanku otevíral přes tlačítko s tečkami. Změním to tak , aby se jméno dalo vpisovat i přímo do okna na dialogu.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Miloš Harár



Založen: 15.3.2007
Příspěvky: 14
Bydliště: Havlíčkův Brod

PříspěvekZaslal: 9.10.2007, 10:05:31    Předmět: Citovat

Přeji příjemný den.

Vyzkoušel jsem tuto novou funkci hromadného načítání DXF výkresů a řekl bych že se chová tak jak má až na jeden dílčí nedostatek.
Výkresy se totiž do databanky vždy uloží bez jakosti materiálu a síla materiálu se převezme z pracovní plochy i když přepočet v náhledovém okně i v NOTEPADu se jeví správně, tj. co jsem zadal a nechal přepočítat.

Na problém, který zmiňuje pan Veselský jsem zatím nenarazil.
Já naopak používám Wrykrys na svém počítači (disk C) a veškeré databanky a výkresy jsou umístěny na vzdáleném firemním serveru včetně síťového HW klíče.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 9.10.2007, 13:36:37    Předmět: Citovat

Výkresy se totiž do databanky vždy uloží bez jakosti materiálu a síla materiálu se převezme z

Dobrý den Laughing ,

to se dalo snadno změnit. Nová verze je na internetu
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 10.10.2007, 11:39:52    Předmět: Citovat

Tak už jsem o něco moudřejší Smile Takže pokud mám navoleno uložení do databanky a stisknu start, tak se výkresy uloží, aniž by se zobrazily v levém okně? Pokud to tak má být, tak je to tedy v pořádku:-) Po klepnutí na červenou knihu se mi tam opravdu seznam objeví, ovšem poněkud zbytečně si otevře i v poznámkovém bloku, který stejně hned zavírámSmile

Nicméně, pokud nemám zaškrtnutou volbu uložení do databanky, tak po stisku start by se mi měl zobrazit seznam v levé části dialogu bez klikání na červenou knihu, ale to nefunguje, pouze to načte obsah souboru DXFvVSTUP. Stejně tak při pokusu o kontrolu uzavřených tvarů...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 11.10.2007, 11:06:43    Předmět: Citovat

ovšem poněkud zbytečně si otevře i v poznámkovém bloku, který stejně hned zavírám

Částečně máte pravdu Confused , původně tam na každé řádce byly dvě ikony, jedna pro notepad a jedna pro vypis do okna. Bylo to ale uživatelsky nepřehledné a protože nemůžu vyloučit, že si někdo bude chtít např. duplicitní soubory vytisknout, spojil jsem jejich funkce dohromady

Tu část se zobrazovaní budu řešit později dialog se bude ještě prodlužovat o další funkce.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Protected by Anti-Spam ACP
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com