Obsah fóra WRYKRYS.cz WRYKRYS.cz
oficiální fórum uživatelů technologického programu WRYKRYS - wrykrys.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Startovací bod

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Náměty a připomínky k programu WRYKRYS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
raduza



Založen: 24.5.2010
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 25.1.2013, 8:24:45    Předmět: Startovací bod Citovat

Zdar lidi.
Potřebuji poc ve věci startovacího bodu.Budete to mít těžké , protože jsem ze staré školy a používal jsem na pálení Rykrys , když byl ještě v plenkách.A ten fungoval trošku jinak , než krásný moderní Wrykrys. O co mi jde.V Rykrysu jsem naprogramoval otvr např. průměr sto tak , že jsem jako střed zvolil X=0,Y=0. A uložil do banky. Toto šlo přes přenosné médium nahrát do stroje , aniž bych byl nucen udělat pálicí plán. To znamená : kde byl v tu chvíli hořák a zadala se nulová poloha , stroj vypálil otvor s tím, že střed otvoru byl samozřejmě tam, kde hořák původně stál.Skvělé pro vypálení otvoru do polotovaru,kde byl předem označený střed otvoru.
Bohužel , asi jsem guma a ve Wrykrysu mi to nejde. I když zvolím startovací bod uprostřd kružnice , stejně mi to jede tak , jako bych pálil z tabule z rohu.Takže to musím spusti v testu a tam kde to dělá kružnici , posouvat polotovar tak ,abych to zhruba trefil. To je dost opruz.Věřím , že to ve Wrykrysu jde tak jako ve starém programu , ale poraťe , jak?
Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vault
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 103
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 25.1.2013, 9:40:54    Předmět: Citovat

Zdravím, jde to normálně v integrovaném výstupu. Samozřejmě je nutné napřed na ploše přehodit kompenzaci, pokud chcete jenom dopalovat otvor, aby tam šel dát propal zevnitř a pak při exportu klepnete na tlačítko Startovací bod a vyberete střed kružnice, je to spojnicový bod, takže se bude nabízet rovnou na klepnutí, nemusí se zadávat souřadnice. Je hned i vidět, že se v kódu opravdu změní první přejezd, čili to najíždí z toho středu, viz. obrázek níže:


_________________
Miroslav Suchý
e-mail: suchy@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
raduza



Založen: 24.5.2010
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 5.2.2013, 18:13:07    Předmět: startovací bod 2 část. Citovat

No jo. jak píšu výše, vím jak zadat startovací bod uprostřed. Vidím , jak se to změní vpravo v kódu.
Ale při uložení tohoto na kartu/přenosné medium) je to tak , jako z rohu tabule.A nejede to z místa středu.Zkrátka to nefunguje. Nebo něco dělám blbě?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vault
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 103
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 6.2.2013, 9:33:30    Předmět: Citovat

A když se pak podíváte přímo do toho vyexportovaného kódu poté co ho někam uložíte, tak je v něm opravdu i číselně ten první přejezd jako kdybyste ho nezměnil? (tzn. na obrázku který jsem posílal jako kdyby tam zůstalo +2004+1126 namísto +904+26)? Já to teď pro jistotu i zkusil vyexportovat a mě to jde normálně. Jakou máte verzi Wrykrysu?
_________________
Miroslav Suchý
e-mail: suchy@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 11.2.2013, 10:57:43    Předmět: Citovat

Další možností proč Vám to nejde je, že vyhráváte na MCR kartu. Ta fungovala naposledy na XP,
výrobce zanikl a pro novější systémy už neexistuje podpora.
(už se nepamatuji jestli se u MCR karty přebírá změněný nulový bod, ale možná ne Shocked ). Jestli je to Váš případ a pracujete v XP,
můžete problém obejít tak, že si už na hlavní ploše umístíte střed kruhu do nulového bodu.( pravým tlačítkem
myši se klepne na výkres a do okénka X a Y se dopíše přesná pozice výkresu. Pak už jenom exportujete bez změny startovacího bodu Very Happy .

L.Ch.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
raduza



Založen: 24.5.2010
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: 13.2.2013, 22:30:22    Předmět: startovací bod 3část. Citovat

ANo, vyhrávám to na kartu a nešlo mi to ani s nižšími Wind.
Umístění středu do rohu tabule vyzkouším. S pozdravem RS.
Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Náměty a připomínky k programu WRYKRYS Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Protected by Anti-Spam ACP
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com