Obsah fóra WRYKRYS.cz WRYKRYS.cz
oficiální fórum uživatelů technologického programu WRYKRYS - wrykrys.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chyba ve funkci třídění výkresů.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 26.3.2007, 10:56:51    Předmět: Chyba ve funkci třídění výkresů. Citovat

Nejpve použiji "Filtr výkresů" a nechám si v pravém okně zobrazit pouze výkresy začínající např. 00. Poté chci tyto vybrané výkresy seřadit dle délky. Seřazení se sice provede, ale jsou v něm zamíchány všechny výkresy z databanky, jako bych předtím nepoužil filtr. Ve staré verzi toto fungovalo bez problémů.

Veselský Luboš, ASO Humpolec, a.s.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 26.3.2007, 15:27:41    Předmět: Citovat

Dobrý den,

připsal jsem tam kus kódu tak, aby se to chovalo jako v minulé verzi. Spíš mě překvapilo, jak to divně třídí délku a šířku Rolling Eyes . Dopátral jsem se až k tomu, že délka a šířka se bere z nejmenšího možného kontejneru opsaného kolem výkresu, takže to někdy může vypadat trochu nepravdívě Mad , ale ve skutečnosti je to správně Smile . Jinak jsem poopravil automatické přidávání propalů k celým kružnicím, protože k vůli potlačením kontrolám (o kterých jsme psal v historii) mohl propal zasahovat i do vedléjšího výkresu.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 27.3.2007, 7:50:38    Předmět: Citovat

Stáhl jsem si aktuální verzi a bohužel musím konstatovat, že nyní to sice provede seřazení z vyfiltrovaných výkresů, ale naprosto chaoticky a rozhodně ne od největší délky po nejmenší Sad . Klidně to zařadí výkres o délce 150 mm mezi výkresy v délkách 2000 a 1500 mm Sad . Tato fuknce je pro mě velmi důležitá, protože když skádám výkresy do tabulí, lehce po seřazení zjistím, kolik budu potřebovat tabulí v délce přes tři metry...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 27.3.2007, 13:26:27    Předmět: Citovat

Dobrý den.

Naneštěstí moje databanka měla vyfiltrované výkresy seřazené podle délky už při ukládání , takže jsem to přehlídl Crying or Very sad . Teď by mělo být všechno v pořádku . Po použití filtru by měly zůstat výkresy seřazené. Protože jsem neměl úplně čisté svědomí Sad , připsal tam tři klávesové zkratky F6- řadí podle jmen F7- řadi podle délky F8 - řadí podle data uložení( počáteční řazení). (myš musí být nad katalogem) Povšiml jsem si ale i jedné nevýhody zachovávání řazení. Když budu mít výkresy 22... seřazené podle délky a výslednou sestavu uložím jako např. 333 , tak po použití escape pro zrušení filtru jmen se mi sestava neobjeví na konci databanky jak jsem zvyklý , ale bude zařazená někde uprostřed (a nebude vidět) podle délky. Když chci aby se mi objevila na konci musím použít F8. Nemam z té změny úplně dobrý pocit. Uvidíme časem.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 27.3.2007, 14:46:51    Předmět: Citovat

Dobrý den,
asi jsme si trochu nerozuměli. Nejde mi o to, aby bylo zachováno řazení podle délky při stisku Escape. Z toho také nemám dobrý pocit. Šlo mi o to, že když jsem aplikoval filtr a poté to co bylo vybráno pomocí filtru seřadil, tak se to seřadilo nějak náhodně, rozhodně ne podle délky Sad Teď jsem to vyzkoušel znovu a musím bohužel napsat, že problém přetrvává.

Pokusím se vám to vysvětlit trochu podrobněji. Osobně v databankách ukládám pouze pálicí sestavy, výkresy používám rovnou z dxf. Takže začnu pracovat tak, že si navolím databanku dle zákazníka (jsou v ní uložené předchozí pálicí plány). Přepnu se na DXF vstup, nalistuju si potřebnou složku, zapnu "kontrola počtu kusů" a začnu bez ladu a skladu házet výkresy jeden po druhém na kleslící plochu. Pokaždé se mě to zeptá na informace pro uložení a protože jméno to naštěstí načte z DXF souboru, pouze pokaždé potvrdím. Nyní mám výkresy v databance, tak se na ní přepnu a aplikuju filtr a protože naše čísla výkresu mají vždy stejné dva počáteční znaky, snadno je tak oddělím od už uložených pálicích plánů. Ale když chci tento výber seřadit, prostě se jenom rozhází podlě mě neznámého pravidla Mad
Přitom výkres, který vložím do plánu, zároveň smažu z databanky, čímž se mi potom neplete do dalšího pálícího plánu. Ukládání výkresů do databanky pro mě není výhodné, protože u nás je takový druh výroby, že můžu mluvit o štěstí, když když jsou od jednoho výpalku 2 kusy Laughing . Tudíž bych měl v databance od jednoho zákazníka za čtvrt roku cca 1000 výkresů a nevím jak bych se v nich orientoval Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 27.3.2007, 22:00:36    Předmět: Citovat

Dobrý večer,

to je o něčem úplně jiném. Popravdě řečeno kontrolu kusů jsem psal pro jednoho polského odběratele a myslel jsem si, že ji nikdo nepoužívá Laughing . Zvlášť pro velmi obtěžující vynucování uložení do databanky Rolling Eyes . Takže, vyhodil jsem zachovávání řazení po escape. Teď se po escape zruší i filtr jmen i řazení podle parametrů a databanka se objeví v počátečním stavu. Druhá věc je vlastní řazení, ve větvi ukládání z kontroly počtu kusů se vůbec neprováděly výpočty rozměrů váhy a řezu . Proto měly všechny výkresy nulovou délku a na jejím základě se setřídily Crying or Very sad Jinak se zdánlivě nic nedělo, protože výpočty se provedly při vyvolání z databanky a uložení na plochu. Přidal jsem tam to přepočítání , ale na web to pošlu až zítra, ještě to trochu otestujeme Smile Bude tam zítřejší datum.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 28.3.2007, 9:03:34    Předmět: Citovat

Dobrý den,

poslal jsem opravenou verzi na internet. Udělal jsem tam ještě jednu malou změnu. Posunul jsem funkce F6,F7,F8 na F7(jméno),F8(délka),F9(pořadí uložení), protože F6 aplikované nad hlavní plochou mění barvy výplně a když se zmačkne omylem , pak je to zmatečné Shocked .
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Veselsky



Založen: 14.3.2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: 28.3.2007, 13:06:32    Předmět: Citovat

Dobrý den,
tak jsem zkoušel vaší opravenou verzi, ale ještě to pracuje nějak záhadně, protože ke správnému seřazení došlo až tak po 10 stiknutích tlačítka F8 Shocked . Po prvním stisku mi to klidně zařadilo dva výkresy délky 150 mm, mezi dva výkresy v délkách přes 2000 mm.
Jinak já právě to "obtěžující" vynucování uložení do databanky používám k rychlému uložení výkresů do databanky. protože přes InterCad je to velmi zdlouhavé a navíc když chci uložit výkres přes InterCad, tak v políčku Jméno, se nenačte jméno DXF souboru (které se u mě rovná číslo výkresu) a vlastně ani neexistuje možnost, jak zjistit který DXF soubor je načtený. Nebo existuje nějaký rychlejší způsob jak dostat větší množství DXF výkresů do databanky, případně s nějakou kontrolou uzavřenosti tvarů?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 28.3.2007, 13:50:00    Předmět: Citovat

Dobrý den,

tak nám pošlete nějakou svoji databanku, nám to tady pracuje správně Laughing . Samozřejmě všechny výkresy uložené před dnešní verzí nemají zaznamenanou délku a setřídí se špatně.

Nebo existuje nějaký rychlejší způsob jak dostat větší množství DXF výkresů do databanky Rolling Eyes

Momentálně ne, ale pro jednoho zákazníka mam automatické načítání DXF souboru a jejich uložení do databanky podle seznamu DXF jmen. Pokusim se to nějak zobecnit, aby to mohli používat i jiní uživatele.
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Protected by Anti-Spam ACP
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com