Obsah fóra WRYKRYS.cz WRYKRYS.cz
oficiální fórum uživatelů technologického programu WRYKRYS - wrykrys.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Špatné načtení bank do editoru MANABANK

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Miloš Harár



Založen: 15.3.2007
Příspěvky: 14
Bydliště: Havlíčkův Brod

PříspěvekZaslal: 16.3.2007, 7:59:16    Předmět: Špatné načtení bank do editoru MANABANK Citovat

Přeji pěkný den.

V případě názvů jednotlivých bank, které obsahují mezeru (typicky dvě slova) dojde k nesprávnému vyhodnocení a nic se nezobrazí.
Dochází k tomu pouze v případě, kdy je taková banka právě aktivní.
Po úspěšném spuštění MANABANKu se tento problém už nevyskytuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 16.3.2007, 13:25:13    Předmět: Citovat

Dobrý den,

windowsovskou verzi manabanku jsem poprvé v historii vývoje nepsal já, ale náš externí programátor Roman Čečil, se kterým spolupracujeme od začátku totoho roku. Přepošlu mu tuto připomínku a jistě ji snadno opraví, prototže se jedná z programátorského hlediska o jednoduchou chybu Laughing . Zveřejnění opravené verze Vám oznámíme patrně zde na fóru.

Lubomír Chudek
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Roman Čečil



Založen: 16.3.2007
Příspěvky: 2
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: 16.3.2007, 15:40:28    Předmět: Názvy s mezerami Citovat

Dobrý den,
nejsem si jistý, zda jsem dotaz pochopil správně. Mám-li mu rozumět tak, že chyba v načítání je způsobena po startu programu ManaBank s tím, že jeden (případně oba z parametrů) obsahují v názvu adresáře či databanky mezeru/y, pak je řešení poměrně jednoduché a standardní.

Stejným způsobem (ne)fungují i všechny ostatní příkazy DOSu (ať již zapisované ve starém MS-DOSu či ve Windows konzoli). Zadáte-li u těchto příkazů název s mezerou, také Vám nebudou korektně fungovat.
Zde je třeba zadat celou cestu k souboru v uvozovkách.

Tj. např. ManaBank "C:\SW\WRYKRYS\DATABANK\NEW TEMPLATES.NFD" "C:\MY TEST"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Miloš Harár



Založen: 15.3.2007
Příspěvky: 14
Bydliště: Havlíčkův Brod

PříspěvekZaslal: 18.3.2007, 16:29:33    Předmět: Názvy s mezerami Citovat

Dobrý den,
ještě doplním informace pro správné pochopení problému s mezerami v názvech jednotlivých bank.

Mám spuštěný program WRYKRYS a mám vybránu jako aktivní banku jakoukoliv, která obsahuje v názvu mezeru. Nyní z nabídkového menu WRYKRYSu spustím MANABANK, který v tomto případě nenajde správně cestu a nezobrazí žádné názvy bank v adresáři. Před cestou k adresáři jsou 2 otazníky, protože název je rozdělen na dvě části a celý MANABANK dále nekomunikuje.

V případě, kdy mám spuštěný WRYKRYS a jako aktivní banku vybránu jakoukoliv bez mezery v názvu, tento problém nikdy nenastane. Po spuštění MANABANKu je vše vpořádku a mezery v názvech jednotlivých bank následně nečiní žádné problémy.

Pravděpodobně vzniká určitý problém při komunikaci WRYKRYSu a MANABANKu, protože samostatně spuštěný MANABANK na tyto problémy nenarazí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lubomír Chudek
administrátor fóra


Založen: 9.3.2007
Příspěvky: 49

PříspěvekZaslal: 18.3.2007, 16:57:02    Předmět: Citovat

Dobrý den,

už jsme se s panem Čečilem domluvili a udělal jsme opravu ve stávající verzi Wrykrysu Smile . Nedorozumění vzniklo proto, že pan Čečil psal o variantě, kdy se manabank otevírá z příkazové řádky, ale uživatele ho vesměs pouštějí přímo z Wrykrysu a otevírá se jim aktivní databanka do prvního okna. Druhou databanku si potom navolují ručně. Vlastní syntaxi volání nemůžou ovlivnit.
Při zapsání ManaBank "C:\SW\WRYKRYS\DATABANK\NEW TEMPLATES.NFD" "C:\MY TEST" na příkazový řádek se otevřou obě okna s už navolenými databankami , což jsem nevěděl ani já Rolling Eyes
_________________
Lubomír Chudek
e-mail: chudek@wrykrys.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra WRYKRYS.cz -> Hlášení chyb v programu Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Protected by Anti-Spam ACP
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com